Türkiye Tayfası Ubuntu İndir Wiki Sudo Anketler İletişim APT Nasıl Bağlantılar E-Posta
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Ubuntu Türkiye Forum

Ubuntu / Kubuntu / Xubuntu / Linux Mint / Nexenta OS Türkiye - www.ubuntu-tr.org      TR - EN
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KDE 4.3 "Caizen" resmen çıktı !  (Okunma Sayısı 1483 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ironic
Genel Koordinatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 05 Ağustos 2009 - 00:25:02 »

KDE 4.3 kararlı sürümü, KDE Topluluğu tarafından duyuruldu. Sürüm duyurusu  için buraya tıklayın.

Yüklemek için

Kod:
sudo gedit /etc/apt/sources.list

Kod:
sudo kate /etc/apt/sources.list
(Kubuntu kullanıcıları için)

ile depo kaynak listenizi açıp

Kod:
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu jaunty main

satırını ekleyip kaydedin. Doğrulama anahtarı için uçbirimden şu komutları verin.

Kod:
sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 0x2836cb0a8ac93f7a

Kod:
sudo apt-get update

yüklemek için de

Kod:
sudo aptitude install kubuntu-desktop

komutunu verin.

« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009 - 00:39:45 Gönderen: ironic » Logged

agritux
Çaylak Wiki Tayfası
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yeni Bir Başlangıç

« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2009 - 00:28:50 »

Başlık "göz göre göre çıkardılar" der gibi olmuş Kahkaha  haber ve güzel anlatımın için teşekkürler.

Kişisel Bloğum : http://agritux.wordpress.com
ironic
Genel Koordinatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2009 - 00:34:08 »

Başlık "göz göre göre çıkardılar" der gibi olmuş Kahkaha  haber ve güzel anlatımın için teşekkürler.

Kahkaha Aklıma başka  bir şey gelmedi. Arkadaşlar bu arada henüz verdiğim depoda 4.3 kararlı sürüm yok, hâlen RC3 var. Yüklemek isteyenler yarını beklesin.

« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009 - 13:02:54 Gönderen: ironic » Logged

localhost
Ubuntu Türkiye Tayfası
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2009 - 14:41:41 »

KDE4 Plasma da baya ilerledi. Acaba Gnome nin Gnome Shell`i ne isler cikartacak merak etmiyor degilim.
ironic
Genel Koordinatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2009 - 14:46:52 »

Bu arada depolara girdi arkadaşlar . Gece ve sabah gelen güncellemelerle yükselttim.

@kirmizi gnome shell  konusunu ben de merak etmiyor değilim. Rekabet çok güzel sonuçlar çıkaracak anlaşılan.

esrama
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2009 - 14:47:50 »

Kubuntu 9.1 ile hangi kde sürümü gelecek kesin olarak belli mi ?
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009 - 15:01:39 Gönderen: esrama » Logged
ironic
Genel Koordinatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2009 - 14:58:44 »

9.10 içinse soru, %99 kde 4.3 ile beraber gelecektir. 

Fuzûli
FCM Çeviri Tayfası
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2009 - 15:23:08 »

KDE'yi gitgide seviyorum, Arch'tan kaynaklı geçiş sıkıntılarım oldu ama, yine de memnunum hala. Gülümseme Ellerine sağlık ekibin. Bu arada kullanan varsa diye bir sorum olacak.

Şimdi Dizin Görünümü var plasmada biliyorsunuz, yeni sürümle ona da bir çok iyileştirme gelmiş. Bunlardan en önemlisi önizleme olayı. Şimdi, resimleri önizleme yapıyor sorunsuzca. Ama bir türlü metin belgelerine yaptıramadım ayarlamama rağmen, bir eklenti mi kurmamız gerekiyor acaba?

Düzeltme: Dizin Görünümü Ayarları'ndaki seçenek önizleme değil de, thumbnail seçeneğiymiş. Çeviriye kurban gidip sevinmişim yani. Üzgün

YGS-LYS (eski adıya ÖSS) çalışmalarımdan dolayı forumda etkin olamayabilirim. Herhangi bir çeviri ihtiyacınız (GNU/Linux ile ilgili ya da özel) olursa profilimdeki e-posta adresinden bana ulaşabilirsiniz. (Lütfen bunun dışında herhangi bir konuda yardım istemek için ileti göndermeyin, forumdaki arkadaşlarımız sizlere yardım etmek için canla başla uğraşıyorlarken, bu uğraşlarına saygısızlık etmeyin.)
agritux
Çaylak Wiki Tayfası
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Yeni Bir Başlangıç

« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2009 - 15:48:25 »

Kde nin gidişatı gerçekten çok etkileyici. Ama p4 2.8 işlemci, GF fx5500 ekran kartı, 1gb ram ile kullanılacak gibi değil. Bu durumdan rahatsız da değilim açıkçası. Gnome un gözünü seveyim Gülümseme Hızlı, kararlı, sade, kullanışlı Gülümseme Son zamanlarda da xfce yi çok beğeniyorum. Gome gnome shell ile kendinden soğutursa diye alıştırıyorum kendimi Kahkaha
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2009 - 22:38:45 Gönderen: sessizce » Logged

Kişisel Bloğum : http://agritux.wordpress.com
Yusuff
Beş Çayı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 05 Ağustos 2009 - 15:54:30 »

Kde 413.3 sürümü çıkınca haber verin bir deneyeyeyim Gülümseme Bu aralar çekilecek cinsten değil. Hele o çöküşü yok mu her seferinde "kde çöktü" deyince sanki benden 100 gram eriyor. Zaten zayıfım Gülümseme

Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068
fincan
Çay Yaprakları
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2009 - 15:57:42 »

Kde 4.3 gercek kde masaüstü için artık olmuştur dedirtecek gibi. Lakin (k)ubuntu kullananlar için bence kde'yi baska dagıtımlarda aramak lazım. Bence bir çok eksiği var 9.04 kubuntu'nun. pulseaudio ve v4l gibi önemli bileşenler kurulu gelmiyor ki aksine ubuntu da bunlar kurulu geliyor., suse'de de. Neden kubuntu'da kurulu gelmez anlayabilmiş değilim ama 9.10'dan umutluyum. Kde'ye geri donersek, her ne kadar 9.04 üzerinde kullanıyor olsam da tekrar altını çizerek soluyorum cok iyi iş cıkarmıslar.

Yusuff
Beş Çayı
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2009 - 16:02:59 »

Bir şey daha var neden yazı fontları o kadar kötü? Neden daha düzgün gelmiyorlar veya düzeltilemiyorlar.

Uğraştım biraz; clear mı ne onu da yaptım, tüm fontları da değiştirdim ama yine iğrenç görünüyordu.

Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068
kuleyni
Kütahya Porseleni
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 05 Ağustos 2009 - 16:09:28 »

evet fontlar konusunda katılıyorum.Bende uğraştım ama daha fena yaptım Gülümseme
ironic
Genel Koordinatör
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 05 Ağustos 2009 - 16:20:02 »

Kde nin gidişhatı gerçekten çok etkileyici. Ama p4 2.8 işlemci, GF fx5500 ekran kartı, 1gb ram ile kullanılacak gibi değil. Bu durumdan rahatsız da değilim açıkçası. Gnome un gözünü seveyim Gülümseme Hızlı, kararlı, sade, kullanışlı Gülümseme Son zamanlarda da xfce yi çok beğeniyorum. Gome gnome shell ile kendinden soğutursa diye alıştırıyorum kendimi Kahkaha

Ekran kartı hariç aynı sistem bende de var. Bende gayet iyi durumda. Gülümseme  (ekran kartı 6200 serisi)

özgürubuntu
Wiki Tayfası
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

from freedom came elegance

« Yanıtla #14 : 05 Ağustos 2009 - 16:41:54 »

KDE 4.3'ün çıkması artık "caiz" olmuştu Dil çıkaran

Hayırlı olsun

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Ubuntu Türkiye Canonical Ltd. tarafından tanınmaktadır ve Yerel Türkiye Sitesi olarak onaylanmıştır.
Ubuntu markası ve logotipi Canonical'ın tescilli markasıdır. İçerik Creative Commons 2.5 ile lisanslanmıştır.
Hosting sponsoru Küre Hosting.