Opera Pro 1.0
Ubuntu TR Opera kullanıcılarına son sürprizimiz
Pro.
Opera Pro nedir ?Birçok özelleştirmeyi bir arada sunan, düzenlenmiş Opera PROfil dosyasıdır.
Opera Pro ' nun içeriği neler?*
25 adet kullanışlı düğme
*
4 adet 2.0 Ubuntu TR Menü sürümleri
* Düzenlenmiş reklam engelleme filtresi
* Songbird ve Amarok için Opera denetim menüleri
* Düzenlenmiş Opera 10 teması
Peki bu düğmeler neler?* hızlı tema değiştirici
* Bileşen menüsü
* Sohbet menüsü
* Araçlar menüsü
* Youtube vb. gibi sitelerden video ve flaş içerik indirici
* Ubuntu TR Menü seçici
* Amarok denetim menüsü
* Songbird Denetim Menüsü
* Hızlı tarayıcı kimliği değiştirici
* Bildirimler menüsü
* Yakınlaştırma menüsü
* 8 adet Songbird denetim düğmeleri
* Geçmişte arama düğmesi
* Hata konsolu düğmesi
* Site tercihleri düğmesi
Songbird ile kullanım
Songbird 1.0 sürümünden bu yana komut satırından kullanma desteği sorunlu olduğu için aşağıdaki eklentiyi kurup kullanmanız gerek.
http://addons.songbirdnest.com/addon/1381Peki hangi Songbird özelliklerini Opera üzerinden yönetebilirim?* Songbird başlatma
* Parça oynatma
* Sesi yükseltme / azaltma
* Duraklatma
* Durdurma
* Bir sonraki/ önceki parça geçişi
Dipnot: Songbird ' ü isterseniz Songbird menü den, isterseniz de eklenmiş denetim düğmeleri ile kullanabilirsiniz.
Amarok ile kullanımAmarok için denetim düğmeleri hazırlanmamıştır. Opera' nın izin verdiği herhangi bir alana ekleyeceğiniz amarok menü düğmesi ile , açlılır/kapanır menüyü kullanarak Amarok ' u Opera üzerinden yönetebilirsiniz.
Peki hangi Amarok özelliklerini Opera üzerinden yönetebilirim? * Amarok' u başlatma
* Bir sonraki/önceki parça geçişi
* Parça oynatma
* Duraklatma
* Durdurma
Bilgi: *Flaş indir (Get flash) düğmesi Opera kullanıcılarından
Lex1 ' e aittir.
*Denetim düğmeleri, özgün amarok çalışması ve asıl proje Opera Kullanıclarından
Bleedingheart' a aittir.
Tema seçici, Ubuntu TR menü seç, Araçlar menüsü düğmelerini ve Songbird çalışmasını ben hazırladım. Diğer düğmeler Opera wikisinden alınıp Türkçeleştirilmiş ve Opera 10 ile uyumlu hale getirilmiştir.
İndirme:Önemli: Kullanmaya başlamadan önce mutlaka dosya içerisindeki belgeyi okuyun.
http://opera.ubuntu-tr.org/eklentiler/OPERA_pro.zipHiçbir zahmete katlanmadan, doğrudan ~/.opera dosyanızla yer değiştirip kullanmaya başlayabilirsiniz.