Gönderen Konu: Linux Diye Bir İşletim Sistemi  (Okunma sayısı 2564 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı atomkarinca

• Çay Uzmanı
  • *
  • Archer!
    • Ain't it nice to be free?
Ynt: Linux Diye Bir İşletim Sistemi
« Yanıtla #15 : 23 Mart 2009 - 06:33:39 »
Ne garip, benim de Linux'la ilk tanışmam PCNet dergisinin verdiği SuSE ile olmuştu. 1997 yılında SuSE Linux 5.1 vermişlerdi. Eğer biraz kurcalasam sanırım bulabilirim o CD'yi.

Çevrimdışı erginemr

• Ubuntero
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: 9.10 Karmic Koala
« Yanıtla #16 : 23 Mart 2009 - 07:07:35 »
Reklam yapmak istemiyorum ama PCNet dergisinin Linux'e katkıları yadsınamaz. Hatta bir ara LinuxNET dergisini de çıkarmaya başlamışlardı ama ne yazık ki tutmadı.

Bu açıdan PCNet'i, her ay aynı Windows ipuçlarını pişirip pişirip önümüze koyan diğer (muhtemelen) MS destekli dergilerden daha çok seviyorum.

Çevrimiçi canosayan

• bir mükemmelin hikayesi
  • Ubuntu Türkiye Tayfası
  • *
  • merhaba windowslu, biz dostuz, barış için geldik
    • canosayan
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Sürüm: Helena
« Yanıtla #17 : 23 Mart 2009 - 09:31:34 »
pcneti hala takip ediyor musunuz bilmiyorum.
ben ediyorum. hatta uzun bir zamandır forumlarında insanların sorun çözmesine yardımcı olmaya çalışıyorum. fakat eski çevikliği pek kalmadı.
hala iyi işler var fakat sanki o windows ipauçları mantığına yönelim başladı. eskiden daha güçlü programlama makaleleri olurdu

Gimp Uzmanı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 23 Mart 2009 - 09:44:18 »
Öncelikle linux kullanmaya başladığınız için sizi tebrik ederim. Benzer maceralar birçok kişinin başından geçmiştir.

GIMP profesyonel bir resim editörüdür. Resim işleme konusunda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.
Inkscape Corel Draw benzeri vektörel tasarım aracıdır. Daha önce Corel Draw kullanmışsanız size hiç yabancı gelmeyecektir.

Çevrimdışı keiser_soze

• Ubuntu Türkiye Tayfası
  • *
  • We can go to Paradise, maybe once maybe twice
    • Kişisel Blog
« Yanıtla #19 : 23 Mart 2009 - 09:55:27 »
Reklam yapmak istemiyorum ama PCNet dergisinin Linux'e katkıları yadsınamaz. Hatta bir ara LinuxNET dergisini de çıkarmaya başlamışlardı ama ne yazık ki tutmadı.

Bu açıdan PCNet'i, her ay aynı Windows ipuçlarını pişirip pişirip önümüze koyan diğer (muhtemelen) MS destekli dergilerden daha çok seviyorum.

Linux net sayılarını saklardım son zamanlara kadar, gerçekten iyi bir desteği vardı ancak son zamanlarda bakınıyorum, artık MS'e yönelmiş gibi PCNet.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun

Kendi Haline Bir Blog

Çevrimdışı Linuxman.

• Paşa Çayı
  • *
  • Be water my friend.
    • Kişisel Web Blog'um...
« Yanıtla #20 : 23 Mart 2009 - 10:54:32 »
Benimde benzer bir maceram oldu.Ubuntudan önce Fedora,Opensuse,Pardus denedim.Fakat ya beceriksizliğimden dolayı :D,ya da başka bir sebepten dolayı ağ ayarlarını yapamamıştım. ::)
Ayrıca ekran kartı tam olarak yüklenmediği için Fedora ve Opensuse yeterli derecede hızlı çalışmıyordu.
Bide Ubuntudan önce yüklediklerim KDE masaüstü kullandığından dolayı beni pek fazla sarmamıştım.
Şuan için kullandıklarımın arasında en iyisi Ubuntu.Fakat Ubuntuda (bana göre) %100 iyi değil.
Bazen yavaş çalışabiliyor.Ama Ubuntu gelişmekte olan bir sistem.İnanıyorum ki,
tüm sorunları ortadan kalkacaktır.
Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !

Çevrimdışı coni

• Müdavim
  • *
« Yanıtla #21 : 23 Mart 2009 - 23:58:04 »
uzun zamandır pc net almıyorum eskiden yıllık aboneydim. şu anda türkiyeye geldikçe chip dergisini tercih ediyorum. programlama dillerimnde iyi eğitim setleri veriyorlar güzel yazılar ola biliyor ama linux ile ilgili bir bölüm malesef yok keşki bir köşe olsa.

Çevrimdışı veterdem

• Taze Yapraklar
  • *
« Yanıtla #22 : 27 Mart 2009 - 08:22:52 »
Ya bu pcnetin verdiği linuxu ben aldım bir tane bulmuştum tesadüfen neydi o günler bea ama ben 4-5 defa uğraşmıştım kuracam diye sonunda da başardım kde yi falan kurmuştum diğer cdlerden de oyun program falan yüklemiştim kurulumda ama sonra kullanamamıştım çok üzülmüştüm ne hayallerle aldım o seti hala duruyo olması lazım içinden çıkan çıkartmalarvardı hala duruyo monitörün kenarında :D
Erdem