Gönderen Konu: Ubuntu, Yahoo’yu Varsayılan Arama Motoru Olarak Seçti  (Okunma sayısı 1341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yiğit Ateş

• Ubuntu Çeviri Tayfası
  • *
  • Arch Linux
Ynt: Ubuntu, Yahoo’yu Varsayılan Arama Motoru Olarak Seçti
« Yanıtla #15 : 06 Şubat 2010 - 18:42:01 »
Yahoo önce Linux için Yahoo Messenger çıkarsın, Bing ile anlaşma yapan arama motorunu, hele de Google varken, kim tercih eder ki?

Çevrimdışı DevilTUX

• BayboraKaan
  • Koordinasyon Sorumlusu
  • *
  • Her şey özgürlük için
    • Bayborakaan'ın Günlüğü
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: Karrmic Koala 9.10
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2010 - 19:21:05 »
Yahoo önce Linux için Yahoo Messenger çıkarsın, Bing ile anlaşma yapan arama motorunu, hele de Google varken, kim tercih eder ki?

Aynen katılıyorum.

Çevrimdışı dewrim2

• Orta Şekerli
  • *
  • Gerçekçi ol imkansızı iste...
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2010 - 02:22:07 »
Yahoo şirketi yaklaşık 200 bin İranlının internet adresini İran rejimine teslim etti. Adresi teslim edilen insanlar rejime karşı gösterilere katılmışlardı.

İran telekomünikasyon şirketi çalışanlarınca sızdırılan bu bilgi, Yahoo tarafından yalanlansa da, şirket ile İran yönetimi arasındaki ilişkilerin seyri iddialarla örtüşüyor.

Daha önce İran rejimi Yahoo şirketinin İran’a girmesini önleme girişiminde bulunmuştu. Yahoo rejim karşıtı gösterilere katılan insanların mail adreslerini rejime vererek İran’dan çalışma iznini kopardı.

bunların al birini vur ötekine.Google'da NSA ile işbirliği yaparak bütün kullanıcılarının verilerini amerikan istihbaratı ile paylaştı.
aslolan özgür yazılımın özgürlüğünü yitirmemesi

kesinlikle katılıyorum.
Bu sese kulak verin !
http://tr.wikipedia.org/wiki/Debian_Manifesto

"Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra

Çevrimdışı techworld

• Taze Yapraklar
  • *
« Yanıtla #18 : 07 Şubat 2010 - 20:41:26 »
Hükümetler bilgiyi kontrol altında tutmayı seviyor.Tüm arama motorları bir şekilde bilgilerini istemesede paylaşmak zorunda kalıyor.Ancak googleın buna daha çok karşı çıktıgı bir gerçek(bakınız çin-google restleşmesi).Bunun dışında arama motoru degişikligi yapmak tekrar googlea dönmek zor degil ayrıca ubuntu gibi dev projeye yatırım yapan şirketin bu kadarını da hakettigini düşünüyorum.Bu yakınlaşma belkide kullanıcı lehine sonuçlanabilir.Yahoo  belki linux alanında yatırımlarını sürdürür..

Çevrimiçi ironic

• Genel Koordinatör
  • *
    • anlık günce sayfam
  • Dağıtım: Mandriva
  • Sürüm: 2010.0 KDE
« Yanıtla #19 : 14 Şubat 2010 - 21:22:09 »
Bu arada sayfa kullanıma açılmış.

http://start.ubuntu.com/10.04/
lucid kediciği pek saldırgan şu an.. sevdirmiyor kendisini..

Firefox Eklenti Listem - Bug #1

Çevrimdışı ertangungor

• Taze Yapraklar
  • *
« Yanıtla #20 : 14 Şubat 2010 - 23:58:21 »
bing le birleşen yahoo ve yahoo yu varsayılan arama motoru olarak kabul eden ubuntu dolasıyla microsoftla birleşen ubuntu gibi görüyorum o zaman biz pc lerden windows ları neden sildik neden gnu lisanslı işletim sistemlerine yani özgürlüğe adım attık bunlar boşunamıydı biz istediğimiz ayarları yaparız ama ideolijimiz satın alınıyor yada satılıyor bana ters bir durum tabi ubuntu kendisi bilir iyi bir işletim sistemi ama ms gibi davrandıktan sonra bir faydası yok lakin win7 de iyi bir işletim sistemi ve ***** i oldukça kolay...saygılarımla.

Çevrimiçi heartsmagic

• Proje Sorumlusu
  • *
    • HeartsMagic.Net
« Yanıtla #21 : 15 Şubat 2010 - 03:34:05 »
Sadece arama sayfasını Yahoo yapan Ubuntu ve MS ile birleşme iddiası :)
MS de Linux'a (kernel bazında, kod yazarak) destek veriyor. Sanallaşma meseleleri için. E o zaman ne oldu, MS Linux mu oldu?

Çevrimdışı ertangungor

• Taze Yapraklar
  • *
« Yanıtla #22 : 16 Şubat 2010 - 00:11:43 »
sanırım bir proje sorumlusu olarak ubunutyu savunmanız gayet normal ve yine sanıyorum yok sanmıyorum eminim ubuntunun açık kaynak kodlu bir yazılım olarakms la ortaklık kuran yahoo yu varsayılan arama motoru olarak tercih etmesi benden  çok senelerini linux a vermiş bu amaca istinaden proje sorumluluğu görevini yürütecek birisini yani sizi daha fazla üzmüştür diyorum bende * tabi ki ms ye karşı linux türevlerini her zaman savunan biri oldum ama bu son atak bana pek mantıklı gelmedi dediğim gibi bana pek mantıklı gelmedi saygılarımla...

Çevrimdışı ırmak

• Wiki Tayfası
  • *
  • Stop DRM Now!
    • Bir Aceminin Linux Günlüğü
  • Dağıtım: GNU/Linux Ubuntu
  • Sürüm: 9.10
« Yanıtla #23 : 16 Şubat 2010 - 10:30:58 »
Varsayılan arama motoru sayfasını Ubuntu'yu ilk kurduğum günden bu yana tekrar görmedim. Hep sekmelerle kapatıyorum Firefox'u. Sağ üstte bir arama kutusu var, onu kullanıyorum. Ve dilerse abaragambi.com üzerinden arama yaptırsın Ubuntu, endişelenmiyorum:)

Çevrimiçi heartsmagic

• Proje Sorumlusu
  • *
    • HeartsMagic.Net
« Yanıtla #24 : 17 Şubat 2010 - 01:53:45 »
sanırım bir proje sorumlusu olarak ubunutyu savunmanız gayet normal ve yine sanıyorum yok sanmıyorum eminim ubuntunun açık kaynak kodlu bir yazılım olarakms la ortaklık kuran yahoo yu varsayılan arama motoru olarak tercih etmesi benden  çok senelerini linux a vermiş bu amaca istinaden proje sorumluluğu görevini yürütecek birisini yani sizi daha fazla üzmüştür diyorum bende * tabi ki ms ye karşı linux türevlerini her zaman savunan biri oldum ama bu son atak bana pek mantıklı gelmedi dediğim gibi bana pek mantıklı gelmedi saygılarımla...

Forumda genelde proje sorumlusu olarak değil şahsım adına konuşuyorum. Proje sorumlusu olarak konuştuğum iletiler genelde bellidir.

Soruya cevap vereyim ancak. Açıkçası üzülmedim, sevinmedim de. Kısacası ilgilenmiyorum da, zira bu bir ticari hamledir. Aynen diğer ticari hamleler gibi. Ben şu an Ubuntu veya Canonical'ın GPL'den uzaklaştığını, herhangi bir MS politikası izlediğini görmüyorum. Bu nedenle de oldukça rahatım. Eğer siz böyle bir şey görüyorsanız bilemiyorum.