Gönderen Konu: Win 7 - Ubuntu 9.10 karşılaştırması  (Okunma sayısı 2622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı visualbasic6458

• Taze Yapraklar
  • *
Ynt: Win 7 - Ubuntu 9.10 karşılaştırması
« Yanıtla #15 : 07 Şubat 2010 - 11:46:15 »
@Heratsmagic
Mesela "ne kadar bellek fazla kullanılıyorsa o kadar iyidir" tezin bence pek doğru değil.

orda demek istediğim normal bir kullanıcı ya hangisi daha iyi diye sorsan cevap olarak az bellek kullanan daha iyidir der.

fakat win7 ubuntu ya göre kat ve kat fazla ram harcaması win 7 nin eksi sidir. buna rağmen ubuntu ya göre daha istikrarlı ve hızlı çalışması bu eksikliği fazla göze batırmıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : [time]Sun Feb  7 11:49:55 2010[/time]
@visualbasic:
bunları bir tek sen söylüyorsun. Buradaki kişilerde Win kullanmış kişilerdir. Kimse bilmeden konuşmaz. heartsmagic doğru söylüyor. Ayrıca "iexplorer"ın içine girmiş bir serverı shift + delete ile nasıl silebiliyorsun ben bunu anlamadım ?!?

ubuntu cd si ile açtıktan sonra diyorum.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2010 - 11:58:46 Gönderen: visualbasic6458 »

Çevrimdışı vatansiz

• Çay Bahçesi
  • *
« Yanıtla #16 : 07 Şubat 2010 - 12:10:56 »
(sorun flash player den kaynaklanabilir fakat yinede bu büyük bir sorundur) bende katiliyorum. ben yurt disinda yasiyorum ve calisan birisiyim bazi dizilerin yayin vakti calisiyor oluyorum ve bunlari nett uzeri bilgisayardan izliyorum win 7 ile aciyorum makina kesinlikle kasilmiyor ve isinmiyor ama ubuntu ile acinca adeta tutusacak makina elimi dokundurmaya cekiniyorum.  bunun sebebinin flash player oldugunu düsünüyorum 

Çevrimdışı barışubuntu

• Çaylak Wiki Tayfası
  • *
  • Barış Şekerciler
« Yanıtla #17 : 07 Şubat 2010 - 12:16:27 »
@visualbasic:
ubuntu cd si ile açsanda, windows sistemlerden iexplorer.exe dosyasını silemezsinki...

Çevrimiçi heartsmagic

• Proje Sorumlusu
  • *
    • HeartsMagic.Net
« Yanıtla #18 : 07 Şubat 2010 - 12:26:12 »
@visualbasic6458, tartışmayı farklı noktalara taşıyorsun. Benim tarafımdan sana gösterilmiş aşırı bir tepki gördün mü? Yorum yaparken gözüm kapalı yorum yapmamaya çalışırım genellikle. Senden ricam yorumları değerlendirmeye alırken senin de buna uyman.

Dosya yavaş açılması eğer gözle görülecek kadar yavaşsa dedim dikkat ettiysen. Mesela bir dosyanın açılması 8-10 saniye sürüyorsa ortada kesinlikle bir sorun vardır. Bu Ubuntu'ya ait bir sorun olabilir elbette, ancak genel bir sorun değildir zira bizlerde böyle değil. Fakat senin söylemek istediğin tepki süresiyse buna bir şey diyemem. X yapı itibariyle Windows arayüzüne nazaran daha yavaş gelir kullanıcılara. Bunu forumda birden fazla defa ben dile getirdim.

Fakat mesele donanımı güzel kullanması ve kararlılıksa ben Windows'u nasıl savunabildiğini anlamıyorum. Bir kullanıcı ne kadar dikkatli olursa olsun Windows bir süre sonra şişecektir. Bunu kabul etmeyen Windows kullanıcısı varsa eğer tartışmayı sürdürmemek daha güzel olacaktır. Evet Linux/Ubuntu ile hâlâ sorunlarımız var fakat konu kararlılık olunca Linux ve Ubuntu'ya kararsız demek cidden komik oluyor.

Forumda kendince denemeler yapan kullanıcılar da vardı. Mesela muadil iki makinede aynı anda on program açmaya çalışıp Ubuntu ile sefasını yaşarken, yan taraftaki Windows kurulu makinenin can çekişini izleyen kullanıcılar gibi.

Forumda bu şekildeki başlıkların sonu genelde hüsran oluyor. Burası bir Linux forumu olduğuna göre en bilinçli kullanıcı bile sana tepki verecektir koruma içgüdüsü ile. Biz şimdi gidip bir Windows forumunda "Windows tü k*ka, şöyle kötü böyle kötü, Win7 bilmem ne kadar bellek harcıyormuş.." desek sence ne olur? Haliyle aynı tepkiyi alırız.

Kısacası sorunlarımızın olduğunu kabul ediyoruz ancak bazı meseleleri kabul etmemiz mümkün değil ne yazık ki.

• Taze Yapraklar
  • *
« Yanıtla #19 : 07 Şubat 2010 - 12:30:03 »

Kaldı ki eğer temelde Linux donanımı bu kadar kötü kullanan bir sistem de, neden dünyadaki süper bilgisayarların ezici bir çoğunluğu Linux kullanmakta?

sen sanıyor musun ki o bilgisayarlar da senin kullandığın ubuntunun aynısı kullanılıyor. hayır öyle bişey yok..  linux kullanılıyor olmasının en büyük sebebi linux un açık kaynak kodlu olmasından dır. bunun ne gibi faydaları var yazmama gerek yok biliyorsundur zaten.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 12:32:06
@visualbasic:
ubuntu cd si ile açsanda, windows sistemlerden iexplorer.exe dosyasını silemezsinki...

her virüs iexplorer e bulaşmıyor ki.

Çevrimdışı barışubuntu

• Çaylak Wiki Tayfası
  • *
  • Barış Şekerciler
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2010 - 12:34:43 »
@visualbasic:
ben bulaşanları söylüyorum ancak. Her virüs tabi ki bulaşmıyor. Server olarak yerleşen virüsler mevcut.

Çevrimdışı aliorhan

• Çay Bahçesi
  • *
« Yanıtla #21 : 07 Şubat 2010 - 12:58:16 »
1999'dan beri kendi evimde pc kullanıyorum. Ondan öncesindede internet kafelerde geçti ki düşünün 91 doğumluyum. Pc merakım o kadar ileri gitti ki şu anda lise'de programlama bölümü okuyorum. Şu ana kadar öğrendiğim bir şey varsa bir dosya eğer yavaş açılıyorsa genel olarak varsayıyorum bu dediklerimi donanıma bağlı çalışan İşletim Sisteminin uyumsuzluğundandır. Yani ya donanımın düşüktür ya da işletim sistemi o donanımı kaldıracak kapasitede değildir. Ubuntu ve win7'nin çalışmak için gösterdiği gereksinimlere bakarsak Ubuntu daha düşük bir sistem gereksinimi duyuyor. win7 fazla gereksinim duyuyor. Buda demek oluyor ki senin donanımının sistem ile uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. Bunu bütün ubuntu camiasına yıkmak yanlış bence.
Windows açısından bahsediyorum gerçi senin hangisinde daha rahat olacağına bakan bir durum programlama dili. VisualBasic dilini bırak en azından aralarında çok fazla fark olmayan framework'un köpeği olmuş C# dilini öğrenmeye bak. Ya da benimde linux'a geçtiğim andan itibaren fark ettiğim bir şeyi sende dikkate al ve java öğrenmeye bak. Tabi ki bu dediğim küçük bazda kimseyi kırmamasını umduğum kişisel bir eleştiri.

Çevrimiçi heartsmagic

• Proje Sorumlusu
  • *
    • HeartsMagic.Net
« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2010 - 13:01:37 »
sen sanıyor musun ki o bilgisayarlar da senin kullandığın ubuntunun aynısı kullanılıyor. hayır öyle bişey yok..  linux kullanılıyor olmasının en büyük sebebi linux un açık kaynak kodlu olmasından dır. bunun ne gibi faydaları var yazmama gerek yok biliyorsundur zaten.

Ben sanmıyorum da, sanırım sen kendine şu soruyu sormuyorsun: Madem Windows donanım konusunda daha iyi, neden bu kurum/kuruluşlar Windows seçmiyor?

@visualbasic6458, konu gittikçe "troll"e kaymaya başladı. Verdiğimiz cevapları (makul olanları bile) göz ardı ederek yeni sulara yelken açıyorsun. Eğer böyle devam edecekse üzülerek başlığı kapatmak zorunda kalacağım. En azından böylelikle iki tarafın da canı sıkılmaz.

• Taze Yapraklar
  • *
« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2010 - 13:54:35 »
VisualBasic dilini bırak en azından aralarında çok fazla fark olmayan framework'un köpeği olmuş C# dilini öğrenmeye bak. Ya da benimde linux'a geçtiğim andan itibaren fark ettiğim bir şeyi sende dikkate al ve java öğrenmeye bak. Tabi ki bu dediğim küçük bazda kimseyi kırmamasını umduğum kişisel bir eleştiri.

visualbasic benim programlamaya  başladığım ilk dil ve kullanmayı bırakalı yıllar oldu ama forumlarda sitelerde hep bu nick i kullanırım.. zaten son 2 yıldır programlarımı c# ile yazıyorum.. gerçi sonradan öğrendim bu iki dil birbirine çevrilebiliyormuş.. neyse.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Şubat 2010 - 14:07:57

Ben sanmıyorum da, sanırım sen kendine şu soruyu sormuyorsun: Madem Windows donanım konusunda daha iyi, neden bu kurum/kuruluşlar Windows seçmiyor?

@visualbasic6458, konu gittikçe "troll"e kaymaya başladı. Verdiğimiz cevapları (makul olanları bile) göz ardı ederek yeni sulara yelken açıyorsun. Eğer böyle devam edecekse üzülerek başlığı kapatmak zorunda kalacağım. En azından böylelikle iki tarafın da canı sıkılmaz.

süper bilgisayarlar bazı büyük şirketerin belli bir amaca yönelik olarak kullandıkları üstün bilgisayarlardır.. (ya da ben öyle biliyorum) linux çekirdeği ise kodlarının açık olması itibari ile istenilen amaca uygun olarak değiştirilebilir. Bu yüzden linux bu alanda yaygındır. ayrıca şu da var linux tan kastımız linux çekirdeği dir. Dolayısıyla ortada bir kullanıcı arabirimi olmadan kendi pc mizde linux kullansak aynı işlemi kullanıcı arabirimde kine göre daha hızlı gerçekleştirecektir. süper bilgisayarlarda da bir kullanıcı arabirimi olduğunu düşünmüyorum (hem olsa nolucak ki 64 tane bazende 128 tane işlemcili bilgisayar için bu bir sorun değil)

neyse bu konu daha fazla uzamaması adına artık bu başlık altında ileti gönermiyeceğim..
iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 07 Şubat 2010 - 14:07:58 Gönderen: visualbasic6458 »

Çevrimiçi Ozmo

• Siyah Çay
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: 9.10 Karmic Koala
« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2010 - 15:59:32 »
senin o güvendiğin winzort 17 yıllık açı var kardeşim http://forum.ubuntu-tr.org/index.php/topic,16193.0.html
şuanda c/c++ fazla bilmiyorum ama çözersem sadece linux için program yazarım :)

Çevrimdışı aliorhan

• Çay Bahçesi
  • *
« Yanıtla #25 : 07 Şubat 2010 - 20:03:33 »
visualbasic benim programlamaya  başladığım ilk dil ve kullanmayı bırakalı yıllar oldu ama forumlarda sitelerde hep bu nick i kullanırım.. zaten son 2 yıldır programlarımı c# ile yazıyorum.. gerçi sonradan öğrendim bu iki dil birbirine çevrilebiliyormuş.. neyse.

Çeviri programını duymuştum. Bence direkt amatör işi, bilmediğin bir dili biliyorum diye göstermek. Şunu da söylemek istiyorum o kadar hıza önem veriyorsan C# dilini bırakmalısın. Performans sağlamak açısından en kötü programlama dili. Performans açısından.

Çevrimiçi heartsmagic

• Proje Sorumlusu
  • *
    • HeartsMagic.Net
« Yanıtla #26 : 07 Şubat 2010 - 21:15:34 »
süper bilgisayarlar bazı büyük şirketerin belli bir amaca yönelik olarak kullandıkları üstün bilgisayarlardır.. (ya da ben öyle biliyorum) linux çekirdeği ise kodlarının açık olması itibari ile istenilen amaca uygun olarak değiştirilebilir. Bu yüzden linux bu alanda yaygındır. ayrıca şu da var linux tan kastımız linux çekirdeği dir. Dolayısıyla ortada bir kullanıcı arabirimi olmadan kendi pc mizde linux kullansak aynı işlemi kullanıcı arabirimde kine göre daha hızlı gerçekleştirecektir. süper bilgisayarlarda da bir kullanıcı arabirimi olduğunu düşünmüyorum (hem olsa nolucak ki 64 tane bazende 128 tane işlemcili bilgisayar için bu bir sorun değil)

neyse bu konu daha fazla uzamaması adına artık bu başlık altında ileti gönermiyeceğim..
iyi forumlar.

O zaman donanım ihtiyacı=kullanıcı arabirimi. Güzel yaklaşım olmuş. MS de bunu iyi biliyor ki yüklendikçe yükleniyor. Zaten son kullanıcı haricinde kim ne yapsın donanımı. Sunucular vs. kalakalsın öylece.

Arada sayarken güzel güzel Linux'un avantajlarını da saymışsın. Ne güzel işte, ufak ufak da olsa bazı konularda anlaşıyoruz.

- Sunucular ezici çoğunlukla Linux ve uygulamalarını kullanır.
- Süperbilgisayarlar hakeza aynıdır.
- Tümleşik grafik kartlarında bile çalışabilen görsel harikamız Compiz vardır. Aero ne aradadır? Ne kadar donanım ister? Ayrıca Compiz'in yanına yaklaşabilir mi? Hayır.
- Oyun konusunda kıtlık çekilir zira firmalar genelde yazmaz. Ancak ne hikmetse Counter Strike için sunucu hizmeti kıytırık kafelerde bile Linux üzerinden verilir. Niye? "Abicim çökmüyor etmiyor, aynı zamanda daha güzel çalışıyor."
- Linux aylarca, yıllarca kullanılır da kilo almaz. Windows obezite rahatsızlığından mustariptir.

Ancak yine de Linux donanımı iyi kullanamaz!

Sorunlarımız vardır, doğrudur. Güzel güzel konuşulur da bunlar. Son kullanıcı konusunda gidilmesi gereken çok yer vardır. Bunu kabul etmezsek zaten kendimizi kandırmış oluruz. Fakat Sezar'ın hakkı da Sezar'a verilmelidir.

İlk iletin olur, son iletin olur bunu bilemem @visualbasic6458. Sen sordukça, bir şeyleri böylece iddia ettikçe bizler dilimiz döndüğünce buradayız.

Çevrimdışı GAREZ

• Yeşil Çay
  • *
« Yanıtla #27 : 09 Şubat 2010 - 04:04:58 »
ya arkadaşlar eğri otrup doğru konuşalım.. oyunlardan geçtim  sadece firefox ta surf yaparken bile ubuntu ya da herhangi başka bir linux dağıtımı çok kasıyor..(sorun flash player den kaynaklanabilir fakat yinede bu büyük bir sorundur. ) ama aynı bilgisayara win7 ultimate 64 bit yüklü iken böyle bir kasma söz konusu değil.
bir de benim laptopumda intel c2d P7550 işlemci 512 mb nvidia ekran kartı 4 gb 800 mhz ddr ıı olmasına rağmen ubuntu da herhangi bir dosya açarken win7 ye göre hatta xp ye göre açılış süresi çok uzun kalıyor.

kısaca söyemek istediğim: bir bilgisayar kullanıcısı kullandığı makinenin gücünü sonuna kadar hissetmeli. ubuntu ve herhangi başka bir linux dağıtımı bu gücü kullanıcıya hissettirmiyor.. ileride daha iyi olacaktır bundan şüphem yok.

Benim sistemim notebook msi VR601 ve 2048 ve 1024MB ile asla kasma olmadı Ubuntu, Kubuntu, Pardus 2008, Pardus 2009.1 ile Firefox kullandım ve VirtualBox ile hem Mandriva one 2009 hemde Firefox ile internete girdim Pcnet foruma girdim üstelik hiç kasma olmadı üstelik o sırada sadece 1024MB ram vardı... aynı şey Ubuntu içinde geçerli...

Çevrimiçi solidsnake

• Çay Bahçesi
  • *
« Yanıtla #28 : 09 Şubat 2010 - 15:22:58 »
Win 7-Ubuntu iki işletim sistemininde artı yönleri var.Niye ben win hiç kullanmam veya linux kullanmam denirki.Keşke elimizde daha çok alternatif olsa.

Çevrimiçi Ozmo

• Siyah Çay
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: 9.10 Karmic Koala
« Yanıtla #29 : 09 Şubat 2010 - 15:38:55 »
mac unix beos qnx