süper bilgisayarlar bazı büyük şirketerin belli bir amaca yönelik olarak kullandıkları üstün bilgisayarlardır.. (ya da ben öyle biliyorum) linux çekirdeği ise kodlarının açık olması itibari ile istenilen amaca uygun olarak değiştirilebilir. Bu yüzden linux bu alanda yaygındır. ayrıca şu da var linux tan kastımız linux çekirdeği dir. Dolayısıyla ortada bir kullanıcı arabirimi olmadan kendi pc mizde linux kullansak aynı işlemi kullanıcı arabirimde kine göre daha hızlı gerçekleştirecektir. süper bilgisayarlarda da bir kullanıcı arabirimi olduğunu düşünmüyorum (hem olsa nolucak ki 64 tane bazende 128 tane işlemcili bilgisayar için bu bir sorun değil)
neyse bu konu daha fazla uzamaması adına artık bu başlık altında ileti gönermiyeceğim..
iyi forumlar.
O zaman donanım ihtiyacı=kullanıcı arabirimi. Güzel yaklaşım olmuş. MS de bunu iyi biliyor ki yüklendikçe yükleniyor. Zaten son kullanıcı haricinde kim ne yapsın donanımı. Sunucular vs. kalakalsın öylece.
Arada sayarken güzel güzel Linux'un avantajlarını da saymışsın. Ne güzel işte, ufak ufak da olsa bazı konularda anlaşıyoruz.
- Sunucular ezici çoğunlukla Linux ve uygulamalarını kullanır.
- Süperbilgisayarlar hakeza aynıdır.
- Tümleşik grafik kartlarında bile çalışabilen görsel harikamız Compiz vardır. Aero ne aradadır? Ne kadar donanım ister? Ayrıca Compiz'in yanına yaklaşabilir mi? Hayır.
- Oyun konusunda kıtlık çekilir zira firmalar genelde yazmaz. Ancak ne hikmetse Counter Strike için sunucu hizmeti kıytırık kafelerde bile Linux üzerinden verilir. Niye? "Abicim çökmüyor etmiyor, aynı zamanda daha güzel çalışıyor."
- Linux aylarca, yıllarca kullanılır da kilo almaz. Windows obezite rahatsızlığından mustariptir.
Ancak yine de Linux donanımı iyi kullanamaz!
Sorunlarımız vardır, doğrudur. Güzel güzel konuşulur da bunlar. Son kullanıcı konusunda gidilmesi gereken çok yer vardır. Bunu kabul etmezsek zaten kendimizi kandırmış oluruz. Fakat Sezar'ın hakkı da Sezar'a verilmelidir.
İlk iletin olur, son iletin olur bunu bilemem @visualbasic6458. Sen sordukça, bir şeyleri böylece iddia ettikçe bizler dilimiz döndüğünce buradayız.