Gönderen Konu: Ubuntu görsel açıdan Mac'i geçecek  (Okunma sayısı 5098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Linuxman.

• Paşa Çayı
  • *
  • Be water my friend.
    • Kişisel Web Blog'um...
Ynt: Ubuntu görsel açıdan Mac'i geçecek
« Yanıtla #75 : 16 Şubat 2009 - 12:38:06 »
Daha kararlı bir masaüstü yöneticisinin olması beni mutlu ederdi.Umarım ilerde olur.

Gnome, KDE 3.x, XFCE, LXDE, Fluxbox, Openbox, ....

Bunların kararlı sürümleri kararlıdır.

Gnome ve Kde dışında diğerlerini kullanmadım.Kullandığım Kde'de hangi versiyona dahildi bilmiyorum
ama ben Kde'yi hiç sevmedim.Gnome'ye tema yüklenince güzel oluyor aslında ama yinede bazı eksikleri
var gibime geliyor.
Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !

Çevrimdışı heartsmagic

• Proje Sorumlusu
  • *
    • HeartsMagic.Net
« Yanıtla #76 : 16 Şubat 2009 - 13:42:43 »
Eksik olması ayrı bir mesele. Örneğin çok istediğimiz sekme meselesi daha geçen sürümlerle beraber geldi. Fakat bu kararsız olduğu anlamına gelmez.

Çevrimdışı slayer

• Okeye Dördüncü
  • *
  • Bu da geçer ya hu!
« Yanıtla #77 : 16 Şubat 2009 - 14:04:30 »
Biraz daha somut bir şey söyleyin o zaman. Şu yüzden iyidir bu yüzden iyidir gibi. MacOSX kötü bir sistem değildir. MacOSX, geliştirici firmanın etkisiyle tekelci ve gereksiz pahalı bir sistemdir doğru, ama kötü değildir.

İlave olarak mac-Osx de unix tabanlı bir işletim sistemidir. Onun için kötü olabileceğini zannetmiyorum ama son kullanıcıyı fazlasıyla düşündükleri için linux kullanıcılarına hitap etmiyor.

Linux dünyası, son kullanıcıyı fazlasıyla düşünmüyormu?

Çevrimdışı raskolnikov

• Harman Çay
  • *
  • Archer
« Yanıtla #78 : 16 Şubat 2009 - 17:10:27 »
Biraz daha somut bir şey söyleyin o zaman. Şu yüzden iyidir bu yüzden iyidir gibi. MacOSX kötü bir sistem değildir. MacOSX, geliştirici firmanın etkisiyle tekelci ve gereksiz pahalı bir sistemdir doğru, ama kötü değildir.

İlave olarak mac-Osx de unix tabanlı bir işletim sistemidir. Onun için kötü olabileceğini zannetmiyorum ama son kullanıcıyı fazlasıyla düşündükleri için linux kullanıcılarına hitap etmiyor.

Linux dünyası, son kullanıcıyı fazlasıyla düşünmüyormu?

Linux son kullanıcıyı düşünüyor ama herşeye müdahele etmesine de müsade ediyor. Örnek olarak mac Osx'de hiç tema kurmayı denediniz mi? Bu açıdan düşünüp söyledim. Yani mac sisteme kullanıcının müdahalesini istemiyor.
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Jimi Hendrix-

Çevrimdışı bilisimfevzi

• Çay Yaprakları
  • *
« Yanıtla #79 : 23 Ağustos 2009 - 11:11:38 »
Ubuntu:İnsanları düşünen işletim sistemi 8)
Mac OS X:Müşteriyi düşünen işletim sistemi  :-\
Winzort:Sadece kendini düşünen işletim sistemi :D :D

Çevrimdışı iKo

• Harman Çay
  • *
« Yanıtla #80 : 25 Ağustos 2009 - 12:31:22 »
@YaPaY,

"Font Rendering" konusunda önerilebilecek bir kaç şey var:

1- Masaüstü >> Sağ Tuş >> Artalan Değişti >> Yazıtipi Sekmesi >> Ayrıntılar'dan varsayılan Gri Ölçek - Orta ayar çifti yerine, LCD - Hafif çiftini seçin.

2- http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=4049873&postcount=172 adresinde verilen:
Kod: [Seç]
sudo ln -sf /etc/fonts/conf.avail/10-autohint.conf /etc/fonts/conf.d/komutunu kullanın.

3- http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=4456 adresinde verilen "fonts.txt" dosyasını ev dizininize kopyalayarak ismini ".fonts.conf" olarak değiştirin.
Kod: [Seç]
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE fontconfig SYSTEM "fonts.dtd">
<fontconfig>
  <match target="font">
    <edit name="autohint" mode="assign">
      <bool>true</bool>
    </edit>
  </match>
</fontconfig>

(Sanırım 2 ve 3 aynı etkiyi yapıyor.)

4- Masaüstünde varsayılan olarak Windows yazıtiplerini kullanmak isterseniz, apt-get ile "msttcorefonts" paketini kurabilirsiniz.

Ben o güzel ikonların, arkaplanın kaynağını soracaktım ve bu arada fontlar da çok güzel görünüyor, hepsi bir bütün olması için herşeyi hazırlayıp bir anda kurmak istiyorum... İkonların kurulumlarını da bilmiyorum açıkçası, denemedim de diyebilirim... Onun dışında hepsi bittikten sonra da font ayarlarına geçeceğim...

Güzel paylaşım olmuş, bilgi verirsen sevinirim...

Çevrimdışı erginemr

• Ubuntero
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: 9.10 Karmic Koala