merak ediyorum acaba Microsoft da ayni ozelliklerle ucretsiz bir isletim sistemi olsa idi ne dusunurdunuz ? soyliyeyimmi hiç birsey lutfen o tasladiginiz sistemem bu kadar sert yazip cizmeyin herkes MS ile pc ogrenmeye basladi
Sevgili Extense.
Düşündüğün gibi olsaydı;
1- Hisselerinin düşmesinden korkup asla böyle * bir şey yapmazlardı. Çünkü yaptıkları an Linux u bir rakip olarak kabul etmiş olurlardı. Linux u asla ciddiye almadılar.
2- Para veripde aldığın lisanslı ürünler de dahi sana ne yerinde ne de telefonla destek vermediler ki onlardan sırf seni düşünerek ürettikleri bedava ve kullanışlı bir sürüm bekleyesin.
3- Bedava bir sürüm geliştirilemediği zaman ne önemi olur ki. Tabi geliştirilmesini de sağlamaları gerekli. Microsoft gibi bir üretici ürününü başkalarına emanet eder mi? (Etmez çünkü bunu yaparlarsa; 1- Çekirdeğimiz kopyalanır diye korkarlar. 2- Zaten bir çok özelliği bakımından çalıntı olan bir çekirdeği asıl sahipleri "Ya bu bizim geliştirdiğimiz kodlara ne kadar çok benziyor" deyip dava ederler. Örnek Vista da ki kayıp dosya ve dizinleri bulmak için kullanılan yöntem aslında MAC OS X den alınmıştır. -yada copy-paste diyelim-)
4- Windows evrimini tamamladı. Bundan sonrası -eğer bu çekirdek ile yola devam edilecekse- yapılabilecek şeylerin arasında yeni görünümler ile makyajlamak ve bol bol yama üretmekten başka bir çare yok. Zira işlemcinin "Korumalı modda" çalışması gibi çalişmak artık "MMU" için yetmiyor sık-sık uygulamalar göçüyor, ram hatası veriyor. Hatta sistem bazen uygulamanın göçtüğünü bile anlayamıyor zombi durumuna düşene kadar.
5- Bu biraz da büyük futbol kluplerinin taraftarlarına tutumu gibidir. Birilerinin onlar desteklemesini isterler. Nasıl desteklediği ve kimin desteklediği değildir önemli olan. Önemli olan biletlerin satılmasıdır aslında. Söylediklerin 20. kez maça gittiğin için bundan sonra sana bedava demesini istemek gibidir. Yada klübün, maçı izlerken açmısın diye sormasını istemektir...
Dediğin kısma gelince -"herkes MS ile pc ogrenmeye basladi"-
Mesleki Eğitim veren okullardan mezun olmuş birisi olarak;
Mesleki eğitimde o ürünü kullandık. Ama OS-2/Warp da kullandık SCO da kullandık. Kelime işlemci olarak Word-97 kullanmayı öğrettikleri de doğru. Asıl ironi ise burada ya zaten. Microsoft un ürünlerini kullanıyoruz ama onun desteği olmadan.
Uzar gider bu konu... Birisine ürünü için para ödersin. İlişkiniz orada biter. Diğeri seni o ürünü kullnmakla bırakmaz onun bir parçası yapar, öğretir bildiklerini...
Uzamasın ama. Zira senin söylemlerinle savunduğun kadar savunmadı onlar ürünlerini. Savunamazlar da. Çünkü onlar başlattılar güzel özellikleri copy-paste etmeyi.
Maksadım düşündüklerin hakkında ne düşündüğümü söylemekti. Sebebi yıılarca bu işi meslek edinip insanlara MS yi anlattım övdüm. Sanırım Güneş balçıkla sıvanmıyor. Gözlerimi kapatınca sadece kendime gece yapıyorum gündüzü.
Saygılarımla...