Anket

Tekrar Windows kullanacak olsanız hangi sürümü seçerdiniz?

3.x
 3 (2%)
95
 0 (0%)
98
 6 (4%)
Me
 2 (1.3%)
2000
 0 (0%)
XP
 69 (45.7%)
Vista
 2 (1.3%)
7
 66 (43.7%)
Diğer
 1 (0.7%)
Sürüm önemli değil
 2 (1.3%)

Toplam Oy Verenler: 107

Gönderen Konu: Tekrar Windows kullanacak olsanız hangi sürümü seçerdiniz?  (Okunma sayısı 3383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı plymouth

• Çay Yaprakları
  • *
  • 71'Plymouth HemiBarracuda
Ynt: Tekrar Windows kullanacak olsanız hangi sürümü seçerdiniz?
« Yanıtla #60 : 24 Ocak 2010 - 11:40:43 »
merak ediyorum acaba Microsoft da ayni ozelliklerle ucretsiz bir isletim sistemi olsa idi ne dusunurdunuz ? soyliyeyimmi hiç birsey lutfen o tasladiginiz sistemem bu kadar sert yazip cizmeyin herkes MS ile pc ogrenmeye basladi :)

Sevgili Extense.
Düşündüğün gibi olsaydı;
1- Hisselerinin düşmesinden korkup asla böyle * bir şey yapmazlardı. Çünkü yaptıkları an Linux u bir rakip olarak kabul etmiş olurlardı. Linux u asla ciddiye almadılar.
2- Para veripde aldığın lisanslı ürünler de dahi sana ne yerinde ne de telefonla destek vermediler ki onlardan sırf seni düşünerek ürettikleri bedava ve kullanışlı bir sürüm bekleyesin.
3- Bedava bir sürüm geliştirilemediği zaman ne önemi olur ki. Tabi geliştirilmesini de sağlamaları gerekli. Microsoft gibi bir üretici ürününü başkalarına emanet eder mi? (Etmez çünkü bunu yaparlarsa; 1- Çekirdeğimiz kopyalanır diye korkarlar. 2- Zaten bir çok özelliği bakımından çalıntı olan bir çekirdeği asıl sahipleri "Ya bu bizim geliştirdiğimiz kodlara ne kadar çok benziyor" deyip dava ederler. Örnek Vista da ki kayıp dosya ve dizinleri  bulmak için kullanılan yöntem aslında MAC OS X den alınmıştır. -yada copy-paste diyelim-)
4- Windows evrimini tamamladı. Bundan sonrası -eğer bu çekirdek ile yola devam edilecekse- yapılabilecek şeylerin arasında yeni görünümler ile makyajlamak ve bol bol yama üretmekten başka bir çare yok. Zira işlemcinin "Korumalı modda" çalışması gibi çalişmak artık "MMU" için yetmiyor sık-sık uygulamalar göçüyor, ram hatası veriyor. Hatta sistem bazen uygulamanın göçtüğünü bile anlayamıyor zombi durumuna düşene kadar.
5- Bu biraz da büyük futbol kluplerinin taraftarlarına tutumu gibidir. Birilerinin onlar desteklemesini isterler. Nasıl desteklediği ve kimin desteklediği değildir önemli olan. Önemli olan biletlerin satılmasıdır aslında.  Söylediklerin 20. kez maça gittiğin için bundan sonra sana bedava demesini istemek gibidir. Yada  klübün, maçı izlerken açmısın diye sormasını istemektir...

Dediğin kısma gelince -"herkes MS ile pc ogrenmeye basladi"-
Mesleki Eğitim veren okullardan mezun olmuş birisi olarak;
Mesleki eğitimde o ürünü kullandık. Ama OS-2/Warp da kullandık SCO da kullandık. Kelime işlemci olarak Word-97 kullanmayı öğrettikleri de doğru. Asıl ironi ise burada ya zaten.  Microsoft un ürünlerini kullanıyoruz ama onun desteği olmadan.
Uzar gider bu konu... Birisine ürünü için para ödersin. İlişkiniz orada biter. Diğeri seni o ürünü kullnmakla bırakmaz onun bir parçası yapar, öğretir bildiklerini...
Uzamasın ama. Zira senin söylemlerinle savunduğun kadar savunmadı onlar ürünlerini. Savunamazlar da. Çünkü onlar başlattılar güzel özellikleri copy-paste etmeyi.

Maksadım düşündüklerin hakkında ne düşündüğümü söylemekti. Sebebi yıılarca bu işi meslek edinip insanlara MS yi anlattım övdüm. Sanırım Güneş balçıkla sıvanmıyor. Gözlerimi kapatınca sadece kendime gece yapıyorum gündüzü.
Saygılarımla...
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2010 - 12:29:55 Gönderen: plymouth »
En büyük ve kesin arzum mükafatlar adaylara dağıtılırken kesinlikle milliyet tefrika yapılmamasıdır. En mühimi, mükafatı alacak şahıs bir İskandinavyalı da olabilir, olmayabilir de.

Çevrimdışı ceddiguzel

• Çay Bahçesi
  • *
« Yanıtla #61 : 24 Ocak 2010 - 12:34:55 »
Şu meşhur mavi ekran artık sulanmaya başladı sanki
Tanıdığım ve en az iki senedir format atılmamış arkadaşlarım var
Arzu edenin istediğini kullanması bu kadar zor değil
Windows'da öcü değil

linux kullanmak otomatikman windows düşmanı olmamızı gerektirmiyor
Zaman zaman içine düştüğüm bu yanılgının bize bir kazanımıda yok

Çevrimdışı maydin95

• Yeşil Çay
  • *
  • Dağıtım: Ubuntu, Pardus
  • Sürüm: Lucid Lynx, Telli Turna
« Yanıtla #62 : 25 Ocak 2010 - 16:29:59 »
Acaba hala windows 3.x veya 2 falan var mı? Office 1.0 kullanmak istiyorumda. İnternette bulamadım. Merak ettim nasıl bir şey diye

Çevrimdışı daphne

• Çay Yaprakları
  • *
« Yanıtla #63 : 26 Ocak 2010 - 10:15:46 »
merhaba dostlar ben de yeni sayılırım ubuntu da ama ben yüksek okula gidesiye kadar pc nedir bilmezdim. okula gittiğim zaman bilgisyar teknolojisi ve porgramlama öğrencisi olmama rağmen bilgisayarım olmadı okulun ikinci sınıfında ancak dandik bir masa üstü alabildim ve 98 kuruluydu içinde ne işimize yarıdı ev arkadaşlarımla beraber müzik ve film izlemekten başka bi işe yaramdı. eğitim alanlarında genelde ms öğretildiği için kulanıcılar ms tercih ediyorlar.okularda eğitim kurumlarında sertifika veren her yerde ms kulanılıyor.eğitim zaten ezbere . bir ara öğretmen bize ödev verdi delphi sınavında 100 alan örenciye dedimki yazsana  bu programı
dediki ben yazamam peki dedim nsaıll sınavda 100 alıyorsun cevap şöyle oldu hocanın verdiği kodları ezberliyorum. ezbere olan bir eğitimden ne beklenir. bir defasındada bilgisayara müziik programı kurdum bir tane butonu tıklandığı zaman cd kapağını açıyor tekrar tıklandığı zamanda kapatıyor. bunun nasıl olduğunu hocaya sordum cevap vermedi bilmiyorum dedi. etrafımıza bakıyoruz herkes ms ye alışmış.kurslar dediğim gibi ms üzerinden oluyor.para kazanmak isteyen firmalar olunca progrmları ms için üretiyorlar.* tabi ki yardıma ***** ler yetişiyor. onlar olmazsa ms kulanıcıların fazla olacağını düşünmüyorum. linuxta alternatifler var. ben ubuntu kulanıyorum ms düşünmüyorum . bide bilgisayar satıcılarına bakıyoruz herkes ms kuruyor neden bi kaç  ay sonra bilgisayar yavaşlıyacak çökecek nasıl olsa müşteri tekrar gelecek. kısacası para kazanan sektörler ms yi bırakacaklarını düşünmüyorum.ms para kazanma sktörü.program firmalarına bakıyorum hiç biri ücretsiz program hazırlamıyor.en basit programdan en pahalı programa kadar. düşünün ben fatura ödeme yeri açmayı düşünüyordum fatura programının değeri 2500 tl den başlıyor.muhasebe progrmı 1500 tl den vs yani her şey para için. o yüzden ms makyajlanmaya devam edilecektir.ama o makyaj akmak zorunda kalacak.türkiye bilgisayar konusunda malesef daha geri durumda.umarım bunu aşarız. görüşmek üzere.

Çevrimdışı plusnettr

• Çay Yaprakları
  • *
    • Kişisel Sitem Blog Yayınım
« Yanıtla #64 : 09 Şubat 2010 - 02:35:46 »
Düş artık yakamdan 10 çıktı 11 çıktı 12 çıktı sen hala XPdesin dese bile bana XP tekrar Windows kullanmak zorunda kalsaydım (bir bakıma hala kullanıyorum) XPden farklı bir işletim sistemi kullanmazdım.
Özgürlük İçin Ubuntu...
Sun VirtualBox Kullanıcısıyım..

Çevrimdışı DevilTUX

• BayboraKaan
  • Koordinasyon Sorumlusu
  • *
  • Her şey özgürlük için
    • Bayborakaan'ın Günlüğü
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Sürüm: Karrmic Koala 9.10
« Yanıtla #65 : 09 Şubat 2010 - 02:40:37 »
Ben Windows7 derim.

Çevrimdışı GAREZ

• Yeşil Çay
  • *
« Yanıtla #66 : 09 Şubat 2010 - 03:17:13 »
Düş artık yakamdan 10 çıktı 11 çıktı 12 çıktı sen hala XPdesin dese bile bana XP tekrar Windows kullanmak zorunda kalsaydım (bir bakıma hala kullanıyorum) XPden farklı bir işletim sistemi kullanmazdım.

XP denen dişsiz bunak dinazoru neden kullanmak isterler hala anlamıyorum bence 5 para etmez... bluethoot ile telefonumu modem olarak kullanırken telefonu değiştirince portları değiştirmeyi engelleyen berbat bir şey... not: Ubuntu ile Bluethot modem kullanmıyorum sırf daha kolay diye usb kablosunu almıştım Takoz SGH-E250 için...

Çevrimiçi AlmaMorena

• Dergi Tayfası
  • *
  • ...
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Debian
  • Sürüm: Lenny
« Yanıtla #67 : 09 Şubat 2010 - 04:51:35 »
Kullandığım programları çalıştıracağını bilsem yeniden '98 kullanmak isterdim =)

Çevrimdışı plusnettr

• Çay Yaprakları
  • *
    • Kişisel Sitem Blog Yayınım
« Yanıtla #68 : 09 Şubat 2010 - 23:50:22 »
XP denen dişsiz bunak dinazoru neden kullanmak isterler hala anlamıyorum bence 5 para etmez... bluethoot ile telefonumu modem olarak kullanırken telefonu değiştirince portları değiştirmeyi engelleyen berbat bir şey... not: Ubuntu ile Bluethot modem kullanmıyorum sırf daha kolay diye usb kablosunu almıştım Takoz SGH-E250 için...

Güvenlik Duvarı adı verilen uygulamayı sanırım devre dışı bırakmayı denediniz mi ? Engellenen portar genelde güvenlik duvarına eklenirler.. XP diyorum çünkü diğerleri kadar görsellik konusunda bilgisayarı kasacak dereceye getirmiyor.
Özgürlük İçin Ubuntu...
Sun VirtualBox Kullanıcısıyım..

Çevrimdışı GAREZ

• Yeşil Çay
  • *
« Yanıtla #69 : 10 Şubat 2010 - 01:13:00 »
evet hepsini denedim güvenlik duvarınıda kontrol ettim vista XP gibi ilkel değil... portlarını kontrol altında tutuyor... Ubuntu gibi usb kablosunu takınca telefonu modem olarakta kullanmayı beceremiyor... ondan dolayı winzort sadece NFSMW için gerekli...

Çevrimdışı inspector

• Çay Bahçesi
  • *
  • Fatih Tarhan
« Yanıtla #70 : 10 Şubat 2010 - 01:41:00 »
Listede Windows 8 var ve 7 oy almış. Windows 8 çıktı mı?

Çevrimdışı GAREZ

• Yeşil Çay
  • *
« Yanıtla #71 : 10 Şubat 2010 - 01:46:40 »
Listede Windows 8 var ve 7 oy almış. Windows 8 çıktı mı?

Beta versiyonu çıkmıştır belkide 7'yi 8 olarak gördüler starter, home basic, home pxxx, ultimate, proxxx ile karıştırdılar...
daha komiği Ubuntuyu 8. windows zannediyorlardır... KDE4'ü gören Windows 7 zannetmişti... :)

Çevrimdışı inspector

• Çay Bahçesi
  • *
  • Fatih Tarhan
« Yanıtla #72 : 10 Şubat 2010 - 02:00:49 »
:D Windows 8 diye bir şey yokmuş.